6. elokuuta 2013

Tiedon turvaaminen mobiilikäyttäjänä ja uusi Android Device Manager

Google Apps-sovellusten tietoturvasta on mahdollista huolehtia usein eri tavoin, joista yksinkertaisimmin toteutettavat ovat salasanan säännöllinen päivittäminen ja kaksivaiheisen vahvistuksen ottaminen käyttöön.
Useimmat käyttäjät kuitenkin hyödyntävät sovelluksia paitsi tietokoneeltaan, myös mobiililaitteista. Tietoturvasta huolehtiminen on tällöin entistä tärkeämpää, sillä tiedon valuminen vääriin käsiin saattaa tapahtua vaikkapa kadonneen mobiililaitteen kautta.
Näiden yksinkertaisten toimintojen avulla voit ylläpitää turvallisuutta myös mobiilisti Android -laitteissa:
  • Laitteen ruudun lukitseminen. Asettamalla henkilökohtaisen kuvion tai pin-koodin ruudun lukitsemiseksi vähintäänkin hidastaa väärän henkilön pääsyä tietoihisi. Toiminnon saat otettua käyttöön Android -laitteessa seuraavasti: Asetukset > Henkilökohtainen > Suojaus > Ruudun lukitus
  • Älä asenna epäilyttäviä sovelluksia. Google Playn normaaleihin ylläpit toimenpiteisiin sisältyy skannaukset haitallisten sovellusten kartoittamiseksi ja poistamiseksi. Näin pyritään takaamaan Android -käyttäjille turvallinen sovelluskauppa. 
  • Paikanna ja etätyhjennä kadonnut laite. Jos niin ikävästi pääsee käymään, että laitteesi katoaa, kannattaa asiaan reagoida pikimmiten. Google Apps -hallintapaneelin kautta on mahdollista paikantaa laitehallintaan liitetyt mobiililaitteet ja etätyhjentää niiden sisältö tehdasasetuksille. Toinen hyvä vaihtoehto on myöhemmin tässä kuussa julkaistava Android Device Manager, jonka voi julkaisun jälkeen ladata Google Playsta. Sen avulla voit soittaa laitteeseesi (vaikka se olisi äänettömällä!), jolloin löydät sen helposti vaikkapa sohvatyynyjen välistä. Mobiililaitteen paikantaminen kartalla ja etätyhjentäminen lukeutuvat myös sovelluksen ominaisuuksiin.

Lisätietoja ja vinkkejä turvallisuuteen verkossa löydät Googlen Hyvä tietää -sivustolta.

Lähde: Official Google Blog

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!