16. elokuuta 2013

Oikeat työkalut tuovat potkua myös aikuisopiskeluun!

Opintovapaa oli mahtavaa aikaa, mutta onpa ollut kiva myös palata töihin!
  
Opintojen aikana Google-sovellukset ovat olleet kovassa käytössä. Laitanpa tässä pari esimerkkiä Google-sovellusten hyödyntämisessä oppimisen tukena näin aikuisopiskelijan näkökulmasta.

Erinomaisena esimerkkinä on opintojeni aikana yli 5000 henkilöä työllistävälle yritykselle tehty kehitysprojekti. Kaikki meidän ryhmämme viisi jäsentä olivat kokopäiväisesti töissä ja yksi yrittäjänä projektin aikana, joten tapaamisten järjestely olisi ollut jo itsessään haaste. Drivea ja Google Dokumentteja hyödyntäen saimme arvostavan tutkimuksen haastattelut, analyysit ja raportit samaan paikkaan ja pystyimme kukin tuomaan panoksemme hommaan ajankäyttöä erinomaisesti tehostaen. Google Dokumenteissa kävi iltaisin säpinä kun työstimme suunnitelmaa, kommentoimme toistemme tekstiä, muokkasimme, pohdimme ja linkitimme käytettäviä lähteitä. Projektin vaiheesta toiseen siirryttäessä kävimme näitä vaiheita läpi videoneuvottelun avulla. Kehityssuunnitelmasta tuli loistava!

Toisena esimerkkinä ja tutkimuksen vauhdittajana haluaisin mainita Google Sivustojen käytön. Lopputyöni osana e-oppimiseen liittyvää kvalitatiivista tutkimusta tehdessäni, Google-sivustot toivat erinomaisen avun esim. tutkimuksen promoamiseen Irlannin päässä. Halusin erottua firmojen lähettämistä markkinointiviesteistä ja vakuuttaa, että olen oikealla asialla sekä kertoa laajemmin mistä tutkimuksessa oikein on kyse, tukkimatta vastaanottajien sähköpostia ylimääräisillä liitteillä.

Loin siis lopputyöni tutkimusosuuden alkuvaihetta varten simppelin, mutta toimivan nettisivuston (Google) ja aktivoin Analyticsin päälle nähdäkseni mitkä houkutteluviestit purevat ja mitkä eivät!


Ja jopa löytyi erinomaisia asiantuntijoita haastateltavaksi! Tutkimuksen ja tätä seuranneen jatkokehityksen tuloksena Irlantiin on syntymässä E-learningin käyttöä & kehitystä edistävä B2B yhteistyöverkosto (Community of Practice for E-learning Professionals), joka lähtee kehittelemään uusia innovaatioita ja ratkaisuja.

Kyllä taas helpotti, kun oli oikeat työkalut apuna ja sai keskittyä olennaiseen. Nyt hymyilyttää :)

Mukavaa viikonloppua kaikille!

t. Leena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!