18. joulukuuta 2012

Google Sync palvelun poistuminen ei vaikuta Google Apps -asiakkaisiin

Viime viikolla Google ilmoitti tuotevalikoimansa siivouksesta, jossa tarkoituksena on poistaa vanhoja ja vähän käytettyjä palveluita. Tarkoituksena on keskittää entistä tehokkaammin voimavaroja uusien ja jo olemassa olevien tuotteiden kehittämiseen.

Valitettavasti tämä viesti on ymmärretty hieman väärin ja liikkeelle onkin livahtanut harhaanjohtavaa tietoa. Microsoft kirjoitti yhtiön virallisessa blogissa, että nyt olisi hyvä aika vaihtaa sähköposti Googlen Gmailista Microsoftin Outlookiin, ellei halua päätyä maksamaan palvelusta.
Microsoftin provosoiva kirjoitus liittyy Googlen ilmoitukseen lopettaa Sync-tuki osasta ilmaisia palveluistaan, jotka ovat suunnattuna kuluttajille. Tämä ei koske Google Apps for Business tai Google Apps for Education -asiakkaita. 

Käytännön vaikutuksetkaan eivät ole aivan niin radikaalit kuin Microsoftin blogikirjoitus antaa ymmärtää. Google Exchange ActiveSync -tuki liittyy Google -sovellusten käyttämiseen mobiililaitteiden kautta ja tarkoittaa käytännössä, että jatkossa Windows Phone -käyttöjärjestelmän laitteisiin ei enää saa entiseen tapaan Googlen sähköposteja ja kalenteritietoja.

Google Sync poistuu tammikuun lopussa, mutta vain ilmaisista Gmail -tileistä. Tämä ei koske Google Apps for Business tai Google Apps for Education -asiakkaita.  

Lisätiedot Google Syncista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!