19. kesäkuuta 2012

Säästä energiaa, säästä kustannuksia


Googlella panostetaan energiaa säästäviin data keskuksiin, joiden avulla pilvipalvelut mahdollistuvat. Luomalla toimivan pilvipalveluympäristön, Google auttaa käyttäjiä paitsi olemaan tehokkaampia, myös säästämään kustannuksissa.

Viime vuonna Google suoritti tutkimuksia ja sai selville, että Gmail on 80 kertaa energia tehokkaampi kuin talon sisällä toimiva sähköpostipalvelu. Tällä kertaa mittauksia tehtiin koskien Google Apps kokonaisuutta (dokumentit, sähköposti ja muut sovellukset) ja verrokkina käytettiin tavallista palvelin ylläpidettyä järjestelmää, jolloin voitiin todeta, että keskimääräisesti organisaatio voi säästää energiaa jopa 65-85% siirtymällä Google Apps- sovelluksiin.

Kuinka pilvipalvelut sitten ovat niin energiatehokkaita?
Tehokkuus perustuu palvelinten ylläpidon kustannusten pudottamiseen alla olevan kaavio mukaisesti:


Keskimäärin organisaatioilla on huomattavasti enemmän servereitä kuin he tarvitsevat, koska joudutaan varautumaan varmuuskopioihin, mahdollisiin virhetilanteisiin ja laitteiston vahingoittumiseen. Siirryttäessä pilvipalveluihin, palveluntarjoajat kuten Google vastaavat servereistä datakeskuksissaan, joissa Google on erityisesti keskittynyt hyödyntämään laitteistoa, joka on energia kulutukseltaan mahdollisimman minimaalinen

Lue artikkeli pilvipalveluiden energiatehokkuudesta ja sen kautta syntyneistä säästöistä täältä.

Google Green sivustolla voit lukea lisää Googlen vihreästä ja luontoa säästävistä periaatteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!