3. marraskuuta 2016

Uusi Google Sites julkaistaan 9.11.2016

Kerroimme kesällä blogissamme Googlen uudesta Google Sivustot julkaisusta (lue: 1 ja 2), joka toistaiseksi oli saatavilla vain Early Adaptors -ohjelman kautta. Tänään Google ilmoitti, että testausvaiheesta saadun hyvän palautteen johdosta uusi Google Sites julkaistaan käyttöön kaikille nopean julkaisun G Suite ‑asiakkaille 9.11.2016 alkaen. Aikataulutettu julkaisu seuraa kaksi viikkoa myöhemmin.
Kuten päivitysten kohdalle yleensäkin, julkaisun yhteydessä päivitys lähtee jakeluun, mutta ei välttämättä saavu kaikille käyttäjille samantien. Kaikilla nopean julkaisun valinneilla organisaatioilla päivityksen pitäisi näkyä ennen kuin ajoitetun julkaisun valinneiden organisaatioiden päivitykset lähtevät jakeluun.



Tässä Googlen julkaisemat ohjeet suositelluista toimenpiteistä:

Mitä Sitesin vanhalle versiolle tapahtuu?


Vanha Sites säilyy uuden Sitesin rinnalla. Lisäämme uuteen Sitesiin ominaisuuksia, jotka vastaavat vanhan version ominaisuuksia. Vanhaan Sitesin ja sillä luotuihin sivustoihin pätevät jatkossakin Google-hallintakonsolin Sites-asetukset, jotka löytyvät polusta Sovellukset > G Suite > Sites.

Huomioitavaa:
  • Vuonna 2017 annamme ja suosittelemme keinoja, joilla voit siirtää sivustosi vanhasta Sitesista uuteen. Tähän liittyen suosittelemme kaikkien intranet asiakkaidemme pysyvän vielä toistaiseksi Sivustojen vanhassa versiossa.
  • Vuoden 2018 alussa lähetämme vanhan Sitesin asteittaista sulkemista koskevan aikataulun ja ohjeet. Vanhan Sitesin sulkemispäivää ei ole vielä päätetty, mutta lähetämme tiedon vähintään vuosi ennen sulkemista.

Onko uusi Sites julkaistaessa oletusarvoisesti käytössä vai pois käytöstä?


Kun uusi Sites julkaistaan, se on oletusarvoisesti käytössä. On tärkeää huomioida, että käyttäjät eivät voi luoda tai muokata sivustoja uudessa Sitesissa, elleivät sekä Google Drive että Sites ole käytössä.

Miten voin poistaa uuden Sitesin käytöstä, kun se on julkaistu?


Voit poistaa uuden Sitesin käytöstä organisaatiossasi tekemällä minkä tahansa seuraavista:
  • Siirry hallintakonsolissa kohtaan Sovellukset > G Suite > Sites > Uusi Sites ja valitse Verkkotunnukseni käyttäjät eivät voi luoda ja muokata sivustoja.
  • Poista Sites käytöstä kokonaan.

Huomioitavaa EAP-osallistujille: Jos osallistut tällä hetkellä EAP-ohjelmaan mutta organisaatiossasi ei ole käytössä vanhaa Sitesia, sinun on otettava vanha Sites käyttöön, jos haluat jatkaa uuden Sitesin käyttöä sen jälkeen, kun se on julkaistu 9. marraskuuta.


Kuinka voin vaihtaa uuden Sitesin yksityisyys- ja jakamisasetuksia?


Uusi Sites noudattaa Driven jakamisasetuksia, jotka löydät hallintakonsolista (Sovellukset > G Suite > Drive). Uusi Sites ei noudata vanhan Sitesin jakamisasetuksia (sijainti: Sovellukset > G Suite > Sites). Jos annat käyttäjien julkaista Google Docs-, Sheets- ja Slides-tiedostoja verkossa, he voivat julkaista verkossa myös uudessa Sitesissa luotuja sivustoja. Muuta tarvittaessa Driven jakamisasetuksia ennen kuin uusi Sites julkaistaan 9. marraskuuta.

Kerromme lisätietoja toimenpiteistä 9.11.2016, uuden Google Sitesin julkaisun yhteydessä. 

Mia
Google G Suite for Business & Education muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan