10. heinäkuuta 2014

Google Apps admin: poista käyttäjiä turvallisemmin

Google Apps hallintapaneeliin on tullut uusi ominaisuus, jotta vahingossa tapahtuneilta Drive tiedostojen menetyksiltä vältytään käyttäjän poistamisen yhteydessä.

Käyttäjän poistaminen:
  • Kirjaudu Google Apps hallintapaneeliin.
  • Valitse Käyttäjät.
  • Valitse käyttäjä, jonka haluat poistaa. 
  • Valitse -painike vasemmasta yläkulmasta.
  • Sovellus kysyy haluatko ennen käyttäjän poistoa siirtää hänen Drivensä sisällön omistajuuden toiseen tiliin. Muistathan, että jos poistat käyttäjän siirtämättä Driven sisältöä, myös ne käyttäjät joille poistettava henkilö on tiedostoja Drivellä jakanut, menettävät niiden käyttöoikeuden. Google poistaa tiedostot 5 päivän sisällä.


Määritä uusi omistaja -kohtaan kirjoitetaan sen henkilön sähköpostiosoite, jolle tiedostojen omistajuus siirretään.
    • Siirto koskee kaikenlaisia Drivellä sijaitsevia tiedostoja, joissa poistettava henkilö on omistajana. 
    • Jos palautat käyttäjän jonka tiedostojen omistajuuden olet siirtänyt toiselle käyttäjälle, omistajuus tiedostoihin ei palaudu hänelle. Sen sijaan hänellä on muokkausoikeus tiedostoihin.
Valitse lopuksi Siirrä tiedosto ja poista tili. Google ilmoittaa sinulle viestillä kun tiedostojen siirto (tämän ajan käyttäjä näkyy jäädytettynä) ja käyttäjän poistaminen on valmis.