10. tammikuuta 2014

Uutuutena Gmailissa sähköpostin lähettäminen Google+ -kontakteille

Eräs Gmailin tehokkaista ominaisuuksista on yhteystietojen automaattinen tallentuminen. Entuudestaan automaattisesti tallentuneet yhteystiedot ovat päivittyneet sellaisten henkilöiden kohdalla, jotka ovat aktivoineet Google+ profiilin ja juuri julkaistu päivitys vie toiminnon askeleen edemmäs.

Oletko joskus halunnut lähettää sähköpostia tutullesi, mutta ette ole vielä vaihtaneet sähköpostiosoitteita? Kun kirjoitat uutta sähköpostia, Gmail ehdottaa tästä viikosta alkaen Google+ -kontaktejasi vastaanottajiksi, vaikka et olisi vielä vaihtanut sähköpostiosoitteita heidän kanssaan.


Sähköpostiosoitteiden toimintaperiaate
Sähköpostin lähettäminen Google+ -kontakteille toimii totutusta poikkeavalla tavalla sähköpostiosoitteiden yksityisyyden suojaamiseksi. Sähköpostiosoitteesi ei näy Google+ -kontakteille ennen kuin lähetät heille sähköpostia, eivätkä heidän sähköpostiosoitteensa näy sinulle ennen kuin he vastaavat.

Voit valita itse kuka sinuun voi ottaa yhteyttä
Sähköpostin asetuksista (postilaatikon oikean yläkulman ratas -> asetukset) löydät valinnan, jossa voit itse määritellä voiko sinuun olla yhteydessä sähköpostitse Google+ palvelun kautta.
Vaihtoehtoina tarjolla on kaikki Google+ käyttäjät, laajennetut piirit, piirit tai ei kukaan. Valitse itsellesi mieleinen vaihtoehto.


Uusi toiminto saapuu Gmail-käyttäjille, jotka ovat aktivoineet Google+ profiilin seuraavien päivien aikana, mutta koskee ensisijaisesti kuluttaja-asiakkaita. Kun toiminto on käytössä, saat ilmoitusviestin asiasta Googlelta. Google Apps-yritystilien kohdalla asetus ei ole automaattisesti päällä.