16. joulukuuta 2013

Gmail käsittelee viestien sisältämiä kuvia jatkossa entistäkin turvallisemmin

Oletko koskaan miettinyt, miksi Gmail ei automaattisesti ole näyttänyt viestien sisältämiä kuvia kun avaat viestin? Tämä johtuu siitä, että osa tuntemattomista lähettäjistä yrittää käyttää kuvia sinulle haitallisin tavoin. Gmailin suorittamat toiminnot ovat varmistaneet, että kuvien lataaminen on turvallista.

Google on kuitenkin nyt kehittänyt uuden, entistäkin turvallisemman tavan skannata kuvat erikseen haittaohjelmien ja virusten varalta, joten niiden aukaiseminen automaattisesti viestien yhteydessä on turvallista niin verkkoselaimessa kuin mobiililaitteissakin. Gmail toimittaa kaikki kuvat jatkossa Googlen omilta välityspalvelimilta, jotka on tarkoitettu kuvia varten, ja muuntaa ne ennen toimitusta niin, että olet suojassa seuraavilta haitoilta:
  • Lähettäjät eivät voi saada esimerkiksi IP-osoitettasi ja sijaintiasi tietoonsa kuvien lataamisen perusteella.
  • Lähettäjät eivät voi määrittää tai lukea selaimesi evästeitä.
  • Gmail tekee kuville virus- ja haittaohjelmatarkistuksen, joka havaitsee tunnetut haitat.
Joissakin tapauksissa lähettäjät voivat saada tiedon viestin avaamisesta yksilöllisten kuvalinkkien avulla. Gmail tarkistaa kaikki kuvat, ja jos lähettäjä tai viesti vaikuttaa epäilyttävältä, kuvia ei näytetä automaattisesti, vaan sinulta kysytään, haluatko nähdä ne.

Toiminto saapuu käyttäjille pian ja monissa tileissä on jo ollut nähtävillä seuraavanlainen ilmoitus: 


Jahka toiminto on käytettävissäsi, Gmailin asetusten Yleiset-välilehdeltä löytyy Kuvat-asetus, jossa voit valita annatko sovelluksen avata kuvat automaattisesti vai kysyykö sovellus siihen erillisen luvan.


Tiettyjen lähettäjien kuvien salliminen tai estäminen

Jos haluat aina nähdä tietyn lähettäjän viestien sisältämät kuvat, valitse viestin yläpuolella näkyvästä vihreästä ruudusta Näytä aina kuvat lähettäjältä lähettäjä@toimialue.com.

Jos et halua nähdä tietyn lähettäjän viesteissä olevia kuvia, avaa kyseiseltä taholta saamasi viesti, valitse lähettäjän nimen alla näkyvä lisätietokuvake ja valitse Älä näytä vastaisuudessa.