21. elokuuta 2012

Google+ : Löydä minut- toiminto

Eteesi saattaa ilmestyä tällainen ilmoitus selatessasi Google+ valokuvia:


Löydä minut helpottaa sellaisten kuvien löytämistä, joissa sinä olet mukana, ja tekee kuvista sosiaalisempia. Löydä minut tarjoaa nimitunniste-ehdotuksia, jotta pystyt merkitsemään valokuvia tunnisteella nopeasti (tai jotta tuntemasi henkilöt pystyvät merkitsemään valokuvia tunnisteella nopeasti). Kuten aina, kun joku merkitsee sinut, voit hyväksyä tai hylätä tuntemiesi ihmisten luomat nimitunnisteet.

Toimintatapa

Kun otat Löydä minut -ominaisuuden käyttöön, Google+ käyttää kuvia, joihin sinut on merkitty, luodakseen mallin kasvoistasi. Mallia päivitetään sitä mukaa, kun tunnisteita lisätään tai poistetaan, ja voit poistaa koko kasvomallin milloin tahansa poistamalla Löydä minut -ominaisuuden käytöstä.
Jos otat Löydä minut -ominaisuuden käyttöön, voimme käyttää kasvomalliasi helpottaaksemme sellaisten kuvien löytämistä, joissa sinä olet mukana. Näytämme ehdotuksen merkitä sinut tunnisteella valokuvaan esimerkiksi silloin, kun sinä tai joku tuntemasi henkilö tarkastelette kuvaa, joka vastaa kasvomalliasi. Nimitunniste-ehdotukset eivät sinänsä muuta valokuviesi tai albumeidesi jakamisasetuksia. Mutta kun joku hyväksyy ehdotuksen lisätä nimitunniste, kyseinen valokuva ja albumi jaetaan tunnisteella merkityn henkilön kanssa.
Google käyttää tietojasi Google+ -palvelun tietosuojakäytännön mukaisesti.

Löydä minut -ominaisuuden ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Löydä minut -ominaisuus ei ole käytössä oletuksena. Asetuksen muuttaminen:
  1. Klikkaa profiilikuvaketta  vasemmalla puolella.
  2. Valitse profiilisi Kuvat-välilehti.
  3. Napsauta profiilisi yläreunassa olevaa Muokkaa profiilia -painiketta.
  4. Valitse Etsi kasvoni valokuvista ja kehota tuntemiani ihmisiä merkitsemään minut tunnisteella tai poista tämän asetuksen valinta.
Voit ottaa Löydä minut -ominaisuuden käyttöön tai poistaa sen käytöstä myös Google+ -palvelun asetussivulla.

Jos poistat Löydä minut -ominaisuuden käytöstä

  • kasvomallisi poistetaan
  • tuntemiasi ihmisiä ei enää kehoteta merkitsemään sinua tunnisteella
  • lisättyjä nimitunnisteita ei poisteta. Jos haluat poistaa nimitunnisteita, joilla sinut on merkitty, voit poistaa niitä Kuvia sinusta -osiossa.
Lähde: Google