23. heinäkuuta 2012

Mikä on Google Dokumenttien versiohistoria ja miten se toimii

Kun muokkaat ja jaat Google Dokumentteja, tallentuu muutoksista merkintä versiohistoriaan. Sieltä voit tarkistaa viimeksi tehdyt muutokset ja yhteiskäyttöisissä tilanteissa, kuka muutoksen on tehnyt. Aikaisempaan versioon on myös mahdollista palata, jolloin versiohistoria toimii eräänlaisena tiedon turvaamisen puskurina.

Versiohistorian löydät jokaisen dokumentin Tiedosto-valikosta, kohdasta Tarkastele versiohistoriaa. Dokumentin oikeaan reunaan aukeaa Versiohistoria ikkuna.

Klikkaamalla esimerkiksi eri henkilöiden tekemiä muutoksia, ohjelma näyttää värillisenä tekstissä muokatun alueen. Samaan aikaan Versiohistoria- ikkunassa on tarjolla vaihtoehto Palauta tämä versio, jonka avulla voit ottaa askeleen taaksepäin. Versiohistoria näyttää aina tuoreimman muutoksen ylimmäisenä.

Huomaa, että versiohistoria säilyy jos jaat dokumentin uudelle henkilölle ja on myös hänen nähtävissään (muokkausoikeudella) .